Quote: Door de hulp voelen mijn kinderen zich al thuis. En met mij komt het ook goed.

Als vluchteling heeft u al een heel traject achter de rug. Na het verkrijgen van de vluchtelingenstatus verhuist u van een asielzoekerscentrum naar een reguliere woning.

Wat kunnen wij als WBO doen?

Vanaf het moment dat u als vluchteling een huis toegewezen krijgt in Best, staan wij voor u klaar. Wij helpen u bij de opstart: van het bezichtigen van de woning tot het regelen van onderwijs. En ook daarna hebben wij een speciaal spreekuur waar u terecht kunt met uw vragen. Het doel is dat u zo snel mogelijk inburgert en zelfstandig uw weg weet te vinden.

Wat kunt u als vluchteling doen?

Als vluchteling helpt het enorm als u snel de Nederlandse taal spreekt. Een goed contact met de buren kan u daarbij helpen, maar wij kunnen u ook op andere manieren helpen: bijvoorbeeld door een taalmaatje of door het TaalcafĂ©. Een andere manier om te integreren is vrijwilligerswerk. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Wat kunt u als vrijwilliger/wij als maatschappij doen?

Misschien wilt u vrijwilliger worden bij het Taalcafé of bijvoorbeeld als taalmaatje. Of u wilt meer weten over hoe het zit met de opvang van asielzoekers in Nederland of de regels rondom inburgering. Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contact

Meer weten? Klik hier.